Keep calm and carry on

Tower Bridge

For English press:

 Svaki grad, mjesto i zemlja koje sam do sada posjetila očarali su me na svoj način, ali London je definitivno bio moja ljubav na prvi pogled.  Sada znam i zašto je pri samom vrhu ljestvice na svijetu po broju posjetioca. Oduvijek čeznem za Kubom i Barcelonom, dok London nikada nije bio na vrhu moje liste želja. Možda me upravo zbog toga i toliko ostavio bez daha. Moja filozofija je uvijek težiti novim putovanjima, u mjesta i zemlje koje još nisam posjetila, ali London je svakako grad u koji bi se odmah vratila! Grad koji nudi toliko toga da bez obzira koliko ga puta posjetite, uvijek će vas iznova oduševiti. Osim po broju posjetitelja, trenutno je i moj broj jedan od svih gradova koje sam do sada imala prilike upoznati.

Uživanje u letu, a euforija raste. 😉

Ukoliko ga posjećujete prvi puta, a niste jedan od onih koji bi razgled planirali sami, svakako je najbolje da sjednete na jedan od buseva koji nude organizirano razgledavanje uz audio vodiče na svjetskim jezicima. Tura uključuje najvažnije točke i djelove Londona tako da ćete posjetiti The Tower of London, London Bridge, Tower Bridge, Piccadilly Circus, Leicester Square, Trafalgar Square, Big Ben i Houses of Parliament, Buckingham Palace i još mnogo toga. Za ovu turu morati ćete izdvojiti 26 GBP (cca 240 kn) ukoliko plaćate na licu mjesta. Sve londonske muzeje, atrakcije, pa tako i ovu turu možete rezervirati unaprijed putem interneta te debelo ušparati već prije samog polaska. Prije nego krenete u upoznavanje čari engleske prijestolnice, svakako složite listu svega što želite vidjeti. Bez obzira koliko dana ostajete, vremena za sve nećete imati.

Piccadilly Circus

Big Ben

The National Gallery /Trafalgar Square

Trafalgar Square

Katedrala Sv. Pavla

Tower Bridge

London je u punom smislu riječi pravi suvremeni Babilon! Grad gdje ćete sresti sve nacije, rase i religije svijeta. Na londonskim ulicama možete čuti preko 300 različitih jezika, a nemojte se ni iznenaditi djevojkama u sandalama, golim nogama ili majicama na bretele, dok se vi smrzavate u pernatoj jakni, šalu i kapi sredinom prosinca.

Pogled na Big Ben i Houses of Parliament s London Eye-a

Nikako ne propustite vožnju najpoznatijim kotačem na svijetu London Eye s kojeg se pruža čaroban pogled na ovaj fantastičan grad. Teško je odlučiti u koje je doba dana najljepše zavrtjeti se u “Milenijskom kotaču”, ali vožnja noću sve je popularnija upravo zbog pogleda koji je tada zaista magičan. Za vožnju ćete morati izdvojiti 18.99 GBP (cca 175 kn).

London Eye noću

Jedna od 32 kapsule na London Eye-u

London Eye – kapsula

Neprocjenjivi pogled čak i po kiši 🙂

U odličnom pogledu možete uživati i s kupole Katedrale sv. Pavla, druge po veličini crkve na svijetu, nakon bazilike sv. Petra u Rimu.

Katedrala Sv. Pavla

Ukoliko budete imali sreće prisustvovati ćete otvaranju Tower Bridge-a ili možete unaprijed provjeriti točno vrijeme otvaranja i brod koji prolazi na sljedećem linku.

Pogled na Tower Bridge s London Bridge-a

City of London ❤

Pogled na London Eye

Glupiranje na Tower Bridge-u

Just love it

Ispred hotela (Earl’s Court)

Paparazzi trenutak

London Calling

Grad po našoj mjeri

Nastavak možete pročitati na sljedećem linku: Mind the gap!

Advertisements

10 thoughts on “Keep calm and carry on

  1. Doživljaji su još živi, slikice predivne a i kupljene sitnice nisu za odbaciti. Ako je sad Barcelona na redu, mogu se putovanju pridružiti svi zaljubljenici u španjolski vruči temperament i ostale španjolske posebnosti. Vjerujem da će s vama biti nezaboravno.

  2. Pingback: Mind the gap! «

  3. Pingback: I left my heart in London <3 «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s